Alternativet til SU-lån

Som ung studerende hænger pengene sjældent på træerne, hvorfor det gælder for mange om at spænde livremmen ind og klarer sig på bedste vis med de få penge der er til rådighed. Et studiejob er vejen frem for nogle, mens det for andre går direkte ud over deres studie, da de ikke får passet deres skole i nødvendig grad.

Så hvad stiller man op, hvis man mangler penge som studerende, men samtidig ikke kan rumme et studiejob ved siden af studierne? Svaret for mange er SU-lån. For nogle er det dog også de hurtige låneformer som bliver valgt (se nogle her: lån penge nu)

Et SU-lån tager man ved siden af sin almindelig SU, som herigennem skaber en ekstra indtægt på almindeligvis 2.897 kr. om måneden. Du kan også som forsøger vælge supplerende SU-lån til forsørgere, hvilket giver et lån på 1.450 kr. om måneden, mens et Slutlån giver hele 7.472 kr. om måneden ifølge Styrelsen for Videregående Uddannelse og Uddannelsesstøtte.

Risiko for at løbe løbsk

Ovenfor fremhæver jeg SU-lån sammen med de såkaldte kviklån, hvor du via hurtig udbetaling og ingen krav om sikkerhed, nemt og enkelt kan låne penge til hvad end du ønsker.

Udgiften er slet ikke at sammenligne, da et SU-lån er særlig kendt for sit utrolig lave udgiftsniveau, hvor kviklånet på den anden side er kendt for det stik modsatte.

Faren ved et SU-lån er dog, at det bliver en sovepude for den studerende. Qua lave udgifter og små lån hver måned, virker lånet som en bagatel at betale af senere hen. Nogle vælger derfor at benytte SU-lån gennem hele deres uddannelse, hvilket vil sige mindst 3 år på bachelor-studiet og 2 år på kandidat-studiet, altså i alt 5 år med SU-lån stort set hver måned.

Som færdiguddannet kan det endvidere være vanskeligt at finde job, hvilket vi har set eksempler på igennem den seneste tid i dagspressen. Det kan derigennem være svært at holde privatøkonomien kørende som arbejdsløs, samtidig med at du skal betale dit store SU-lån af.

Et kviklån derimod er mere overskueligt og lettere at budgettere ud fra. Du låner et fast beløb til kendte udgifter, hvorefter du betaler lånet af i aftalte afdrag. Efter et år kan du altså have betalt lånet af og igen være gældsfri. Slutteligt er der ingen risiko for at lånet kommer ud af kontrol, da du ved låneansøgningen har defineret præcist hvad du ønsker at låne. Beløbsstørrelsen er altså fast fra starten, hvilket ikke gør sig gældende for SU-lånet.

Læg et svar

Din email-adresse bliver ikke vist.Obligatoriske felter er markeret med *

Du kan bruge disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>