At hækle med hæklegarn

Hvis du er vild med at strikke vil du elske at hækle. Strikning er igen blevet en meget populær fritidsinteresse hos danskerne, og hækling er også langsomt ved at igen indvinde sin plads i danskernes hjerter. Der har sågar været Tv-udsendelser omhandlende strikning, og det varer nok ikke længe før hækling også får sit eget program dedikeret til disciplinen. Hvis du er interesseret i hækling, og gerne vil vide mere, så læs med nedenfor. Her vil vi beskrive hvad der er værd at have styr på før du går i gang med at hækle.

garn til hækling

Køb specialdesignet hæklegarn

Hvis du aldrig har prøvet at hækle før er det klogt at skaffe dig et overblik over de nødvendige materialer. Når man hækler bruger man næsten altid specielt hæklegarn i stedet for almindeligt garn. Hæklegarn er ofte hårdt spundet, og er forholdsvist tykt. At garnet er hårdt spundet bevirker derudover at garnet har svært ved at splitte, hvilket ellers kan være irriterende og ofte er et problem i forbindelse med strikning med almindeligt garn. Alt efter hvad du ønsker at hækle, bør du også overveje hvilken slags hæklegarn du vil bruge. Hæklegarn fås i et væld af forskellige farver og materialer, eksempelvis uld og bomuld samt en masse blandingsgarner. På nettet er det muligt at få en masse forskellige hæklegarn i en masse forskellige farver, som egner sig til en bred vifte at projekter. Ud over hæklegarn er det nødvendigt med en hæklenål, når du skal til at hækle. Hæklenåle kan få i fjorten forskellige størrelser, hvoraf nogle størrelser passer bedst til huer, nogle bedst til duge og så videre. At hæklenåle kommer i forskellige størrelser betyder dog også at ikke alle slags hæklegarn passer til alle slags hæklenåle. Derfor er det meget vigtigt holde øje med at dit hæklegarn passer til din hæklenål, før du køber det. Ofte vil dette fremgå af pakken.

Hvilken slags hæklegarn skal jeg vælge?

Som nævnt tidligere er det med hækling muligt at lave alle mulige slags projekter. Det kan for eksempel være trøjer, sjal, hatte, tasker, duge, pynt til hjemmet mm. Der er dog forskel på hvilke slags projekter der er mulige at lave ud fra den bestemte type hæklegarn. Alt efter hvilket hæklegarn du har valgt, er det muligt at lave forskellige slags projekter. Hæklegarn lavet af uld er eksempelvis godt til tøj, bomuld er godt til tæpper og så videre.

Læg et svar

Din email-adresse bliver ikke vist.Obligatoriske felter er markeret med *

Du kan bruge disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>