Det skal du lægge mærke til når du tager et privatlån

En af de nyere trends i den danske finansverden er privatlån uden sikkerhed. Det bliver hver dag brugt af rigtig mange mennesker. Hvis man kort skal forklare, så går lånet egentlig ud på, at pengeinstituttet ikke forlanger dele af huset, virksomheden eller bilen, hvis du ikke kan betale lånet tilbage, hvad end årsagen måtte værre. Det kan være smart i mange tilfælde, hvis det er mindre beløb man vil låne eller ikke ønsker den risiko, som er forbundet med det. Der findes mange forskellige variationer af denne type lån, så der er et meget bredt udvalg, hvis det er penge man mangler.

Overvej de forskellige parametre

Det man dog skal lægge mærke til, når man sådan er på jagt efter et privatlån uden sikkerhed er, at renten ofte vil være en smule højere. Det er fordi långiveren løber en højere risiko, da de ikke kan få værdi i huset eller bilen, men i stedet må tage højere ”gebyrer” i form af renter, så de kan drive en rentabel forretning. Uden sikkerhed er desværre noget man må betale for. Der er dog også andre ting man skal overveje. Du skal jo naturligvis tænke over, hvor mange penge du egentlig skal låne. Ofte er det smart at kombinere en opsparing og et lån, så man ikke får alt for høje renteudgifter, men man kan også bare udelukkende bruge et privatlån. Derudover skal du kigge på ting såsom løbetid, den månedlige ydelse og ÅOP. En anden vigtig ting, som du ikke må overse, er de betingelser som du accepterer, når du optager lånet. Hvad sker der hvis ikke du betaler? Kan du betale hele lånet af på en gang? Spørgsmål som dem skal du kende svaret på inden du underskriver kontrakten og optager lånet, så du ikke lige pludselig er i problemer og ender med personlig konkurs.

Få behov og økonomi til at gå op

At optage et lån er ikke gratis. Det er der nok ikke nogen, der er i tvivl om. Det du dog skal være meget opmærksom på, er din egen økonomi. Har du plads i dit budget? Hvad hvis du mister dit arbejde? Hvad hvis din virksomhed går dårligt og din indkomst falder? Der er mange ukendte parametre, som kan påvirke din evne til at betale lånet tilbage. Du skal have en plan B, hvis sådanne situationer opstår.

Læg et svar

Din email-adresse bliver ikke vist.Obligatoriske felter er markeret med *

Du kan bruge disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>