Hvad er en psykoterapeut?

Der findes rigtig mange psykoterapeuter rundt omkring i landet, og fælles for dem alle er, at de er behandlere, der har valgt at specialisere sig i én bestemt form for terapi, som går under navnet psykoterapi. Du skal dog være opmærksom på, at titlen psykoterapeut her i Danmark er ubeskyttet og derfor kan den også bruges af enhver person, hvad end han eller hun har en uddannelse, der er relevant for psykoterapi eller ej. Der findes dog et væld af lande omkring Danmark, hvor det ikke er en ubeskyttet titel som her i Danmark, hvilket blandt andet inkluderer Norge, Sverige, Tyskland og Holland. I disse lande er der nemlig et krav om, at du har gennemført en af de udvalgte uddannelser, der giver dig retten til at bære titlen som psykoterapeut.

Psykolog med speciale i psykoterapi

Det er dog muligt for psykologer, at specialisere sig i psykoterapi, hvilket kan lade sig gøre gennem et efteruddannelsesforløb. Det kræver dog, at de bliver godkendt i Dansk Psykolog Forening, hvilket giver dem mulighed for at erhverve sig titlen som psykolog med speciale i psykoterapi. Det kræver dog en autorisation, hvorefter man skal følge op med minimum 3 års erfaring indenfor psykoterapi, hvilket bliver 10 års samlet uddannelse. Ligesom det ikke er et krav at have en uddannelse, for at kunne kalde sig psykoterapeut, så kan en psykolog selvfølgelig også sagtens udøve psykoterapi uden direkte at have specialiseret sig i det. I dag indeholder den danske psykologuddannelse ingen praktisk undervisning i psykoterapi som led i det obligatoriske studieforløb, hvorfor de fleste psykologer, der beskæftiger sig med psykoterapi også har valgt at efteruddannede sig på en eller anden vis.

Psykoterapeutiske uddannelser i Danmark

Selvom det ikke er noget krav, at have gennemført en bestemt uddannelse for at kunne udøve psykoterapi, så findes der dog et væld af psykoterapeutiske uddannelser med åbent optag her i landet. Der er ingen af disse uddannelser, der er statsgodkendte, men Dansk Psykoterapeutforening og Foreningen af Danske Psykoterapeuter fører dog en liste over disse uddannelser og deres evaluering af dem. Foreningerne sørger for at evaluere de forskellige uddannelsessteder på baggrund af en række vejledende krav for en psykoterapeutisk efteruddannelse. Det betyder også, at der altså er mulighed for at vælge en psykoterapeut, der har gennemført en psykoterapeutiske uddannelser. Der er dog mange af disse uddannelser, der tidligere er blevet kritiseret for at indeholde for lidt faglig materiale. Der er mange, der siger, at indholdet på disse uddannelser ofte er uvidenskabelig og baseret på teorier.

Jeg skal finde en psykoterapeut Odense

Der er – uden tvivl – mange ting at holde øje med, hvis du skal have fat i en psykoterapeut Odense, som kan hjælpe dig med, hvad end du føler, at du har behov for hjælp til. En psykoterapeut kan hjælpe dig med et væld af forskellige ting, men hvad de primært beskæftiger sig med er dog at hjælpe deres klienter gennem diverse former for kriser og følelsesmæssige problemer. Det er dog slet ikke det hele, for der er nemlig også rigtig mange psykoterapeuter, der hjælper deres klienter igennem angst og fobier eller problemer med familie, parforhold og sex. Det beviser også blot at en psykoterapeut kan hjælpe dig med et væld af forskellige ting, og det er med garanti også derfor, at der er rigtig mange, der vælger at opsøge en psykoterapeut i stedet for at tage kontakt til en almindelig psykolog el.lign. Du har med garanti også selv hørt eller læst en masse gode anmeldelser af psykoterapeuter og hørt om, at mange mennesker har fået forandret deres tilstedeværelse af en psykoterapeut – og nu er du på jagt efter en psykoterapeut Odense, der kan hjælpe dig med at gøre det samme.

Læg et svar

Din email-adresse bliver ikke vist.Obligatoriske felter er markeret med *

Du kan bruge disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>