LEGO Friends medvirker til kreativ udvikling

lego-stationHvis man bor i Danmark, så har de fleste børn nok haft fat i noget lego før eller siden i deres barndom. Man kan stort set ikke være vokset op i Danmark uden at have leget med LEGO på den ene eller anden måde. Der er dog mange forskellige former for LEGO og det er bestemt ikke det samme, som de forskellige ting kan. Noget er til næsten voksne mennesker, hvor noget helt andet er til små børn. En af de ting, som henvender sig til en hel bestemt målgruppe er LEGO Friends. Stereotypisk vil man nok sige, at LEGO Friends retter sig mest mod piger og selvom det nok også er det der er målgruppen, så kan drenge også uden problemer lege med det, da det handler om, at man har nogle kreative evner, som man gerne vil udvikle. Som børn går vi ikke så meget op i hvad der er drenget eller piget, men bare om noget er sjovt at lege med, da det sådan set er vores eneste kriterie.

Leg er mere end bare sjov og spas

Som regel ser man på LEGO Friends som noget legetøj, som man bare bruger som underholdning. Der er ikke rigtig nogen anden værdi i det, end man kan holde sine børn underholdt i en periode. Selvom det måske godt kan være sådan det forholder sig i nogle tilfælde, så er det langt fra hver gang at det er sådan. I mange tilfælde bliver LEGO Friends nemlig brugt til at udvikle mange af de evner, som børn har. Når man ikke er fuldt udviklet endnu, så kan man nemlig forbedre mange af sine evner på mange forskellige måder. En cykeltur er ikke bare en form for transport, men i stedet en træning i balance og navigation og at lege med LEGO Friends er ikke bare underholdning, men en træning i kreativitet og følelsesmæssig udfoldelse. Der er altså mange muligheder i sådan noget LEGO, selvom det bare virker som noget legetøj.

Det gælder ikke kun for LEGO Friends

Mange anser også LEGO Friends og LEGO generelt som værende en af de typer af legetøj, hvor man lærer meget, men det gør sig faktisk også gældende for rigtig meget andet legetøj. Børn har så uendeligt mange evner, som vi andre bare tager for givet, men som de udvikler gennem alle mulige former for leg. Bare det at løbe rundt i haven sammen med nogle andre børn og lege tagfat giver dem utrolig meget på et personligt niveau, som vi slet ikke kan opnå på andre måder. Så leg er altså ikke en dum idé!

Læg et svar

Din email-adresse bliver ikke vist.Obligatoriske felter er markeret med *

Du kan bruge disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>