Nytårschampagnen

Noget af det, de fleste af os kender champagnen allerbedst for, er nytårsaften, når året skifter og vi skal komme så godt ud på den anden side, som muligt. Dette betyder for det meste et godt stykke kransekage og et glas champagne i selskab med nogle af dem, vi holder af. Men kender man ikke meget til champagne, kan det være svært at vide, hvilken der egner sig bedst samt hvordan man skal opbevare og servere den. Det findes der heldigvis råd for. Når champagnen nydes til noget sødt, som kransekagen, bør champagnen også være ligeledes sød, sådan at den ikke drukner i dessertens gode smag. Altså bør man gå efter en champagne, der er enten demi-sec eller sødere. Hvis man er i tvivl her, kan det være en god idé at spørge en vinkyndig i supermarkedet eller en vinhandel, så man er sikker på, man kommer hjem med en rigtig god champagne til nytårsfesten. Vil man handle på nettet, så er Highend56.dk et glimrende alternativ.

Opbevaring

ChampagneNår champagnen er købt og betalt, skal den således opbevares frem mod årsskiftet. Her er det vigtigt at opbevare den rigtigt, for det ville være rigtig ærgerligt, hvis champagnen, når man tog den frem til nytår, ikke levede op til forventningerne. Allerførst skal man tænke på, hvor længe man vil have champagnen liggende. Ligger den for længe, kan den nemlig miste noget af sin friskhed og blive lidt kraftigere. En champagne, der ikke har ligget så længe, er mere frisk, mousserende og syrlig. Det handler altså om smag og behag, så hvis man ønsker en kraftigere, sødere vin, kan man med fordel have champagnen liggende et stykke tid. Det vigtigste er, at man opbevarer champagnen et tørt og mørkt sted, hvor den er fri for rystelser og bevægelse.

Servering

Serveringen af champagnen må siges næsten at være endnu mere vital end opbevaringen. Det vigtigste er temperaturen, der for champagne helst skal ligge mellem 9-11 grader. Her får man altså den ultimative oplevelse af vinen. Medmindre man ønsker, at noget af champagnen skal skumme ud af halsen, når man åbner den, er det vigtigt, man undgår at ryste flasken, når man fjerner folien og ståltråden. Herefter handler det om at fjerne proppen lige så forsigtigt, sådan at der ikke går noget champagne til spilde. Når flasken er åbnet, er det egentlig bare om at hælde op i glassene og nyde den mousserende vin. På den måde er du et skridt tættere på at få en god nytårsaften, hvor nytårschampagnen lever op til forventningerne.

Læg et svar

Din email-adresse bliver ikke vist.Obligatoriske felter er markeret med *

Du kan bruge disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>