Vil du gerne låne penge?

Alle kan komme ud for en situation, hvor der ikke er flere penge i kassen. Den vanskelige situation er så, hvis der er akut brug for netop flere penge i kassen. Det kan være uforudsete regninger. Nogle regninger kommer som et chok og det er ikke sikkert at der er nok penge på budgetkontoen når en flækket tand melder sig, en høj vand og varme regning rammer postkassen eller du smækker dig ude mens nøglen ligger på den forkerte side af døren!

Men det behøver ikke nødvendigvis at være trælse udgifter du mangler penge til. Hvis du normalt har en fornuftig og sund økonomi er det nemlig ikke helt skidt at gå ud og optage sig et lån. Det kan være et lån til en spontan ferie. Problemet er, hvis du i forvejen har en skidt økonomi, at du de kommende måneder skal afdrage på lånet. Er kassen altid tom vil man knække halsen på at optage et lån fordi, man ender i en ond cirkel. Er økonomien til gengæld fornuftig er det normalt ikke noget problem at afdrage et par hundrede kroner eller mere de efterfølgende måneder.

mange tusinde

Forskellige måder at låne penge på

Taler vi om større lånebeløb til for eksempel hus, bil, ejerlejlighed eller andre større investeringer er det som regel mest oplagt at tale med banken. Banken kigger også på din nuværende økonomi samt fortidige og fremtidige økonomi. Dog er det svært, hvis ikke umuligt, at optage et lån i banken hvis indkomsten er relativt lav (hvis du for eksempel er på SU). Ofte har man heller ikke meget formue at gøre godt med på det relativt lave indkomstniveau. Det er ikke nogen diskriminering at banken ikke vil låne penge til personer med lav indkomst. Banken er en virksomhed ligeså vel som alle andre virksomheder og eksempelvis en formue er blot ren sikkerhedsstillelse for banken. Har du en stor del af det samlede beløb, som du ønsker, selv så er det et bevis for banken om at du har været i stand til selv at spare penge sammen og bevare dem fornuftigt. Du har for eksempel bedre forudsætninger for at låne af banken senere hen hvis du allerede nu opretter en opsparing beregnet til for eksempel bolig, bil eller lignende. En god og langvarig opsparing giver gode renter fra bankens side i sidste ende (hvis din bank naturligvis tilbyder dette).

At låne penge online

Så er der naturligvis muligheden for at låne mindre beløb online. Der findes ufattelig mange virksomheder som tilbyder lån af mindre størrelser. De kan for nogle være utrolig svære at gennemskue. Der er endda nogle som slet ikke når at gennemskue dem, før det går op for dem, hvor meget de ender med at skylde virksomheden.

Kan man på den anden side godt gennemskue og overskue de forskellige virksomheder, så er et mindre lånebeløb ikke nødvendigvis på skidt. Igen er det et spørgsmål om din nuværende økonomi. Er den sund og rask er det ikke et problem at optage et online lån på eksempelvis 5000 kroner til julegaver, ferie eller skolebøger. Online låneudbydere er endda som regel specialiseret i private kunder hvor bankerne primært er specialiseret i erhvervskunder. Dette er selv sagt en fordel for dig som privat låntager.

Det er i bund og grund et spørgsmål om hvad du ønsker at låne penge til og hvor større summer penge du ønsker at låne. Derudover også om din økonomi kan holde til at afdrage på lånet efterfølgende. En god grundregel er at det er en dårlig ide at låne penge fordi det i forvejen går dårligt rent pengemæssigt.

Læg et svar

Din email-adresse bliver ikke vist.Obligatoriske felter er markeret med *

Du kan bruge disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>